Další rozhovor tohoto čísla časopisu Vlaštovička nás zavedl do středu úrodné Hané, do samotného Prostějova. Zde má sídlo česká společnost ProFrost, založená v roce 2006, zabývající se výrobou a distribucí předpečeného mraženého pečiva. Za dobu svého působení se společnost dostala na absolutní špičku pomyslného ledovce
01.02.2012 | Rozhovory



Najít pekárnu v Rýmařově, městě v podhůří Jeseníků, není tak těžké. Je tu totiž široko daleko jediná. Zásobuje pečivem nejen Rýmařov a okolí, ale rovněž značnou část Šumperska, kde má své podnikové prodejny v Bludově, Zábřehu a Šumperku. Firma Rýmařovská pekárna, s. r. o., vznikla v roce 2000. Navázala na dlouholetou tradici výroby pečiva z 50. let minulého století. Přelom století i tisíciletí znamenal výrazný průlom v nabídce sortimentu. Do té doby 25 druhů – nově pětkrát tolik. 120 druhů!

