Menu

Novinky online

Vlastovicka.cz - pecenie, pekarstvo, pecivo, pekari, casopis


Mám záujem dostávať e-mailom správy o novinkách zo serveru vlastovicka.cz

Reklama

Vlastovicka.cz - pecenie, pekarstvo, pecivo, pekari, casopis

Rozhovory

Rok: 2015   |  2014   |  2013   |  2012   |  2011   |  2010   |  2009   |  2008   |  2007   |  

Vysočina plná lahůdek

vlastovickaV tomto čísle časopisu Vlaštovička jsme pro vás připravili rozhovor s těmi, kteří nejen ví, jak upéci skvělý chléb, ale dokážou potěšit oko i chuť všech milovníků sladkých i slaných lahůdek. Pojďme se tedy podívat, jak to funguje v Jihlavské pekárně Lapek.


03.10.2013 | Rozhovory

Pekáreň BROJO

časopis pre pekárov vlastovičkaPoďme sa spolu pozrieť do rodinnej pekárne BROJO situovanej v malom mestečku na rieke Váh, v Považskej Bystrici. Pekáreň sa môže pýšiť nielen tradičným a kvalitným sortimentom pekárskych výrobkov, ale aj dlhoročnou históriou. To všetko nám v rozhovore priblíži majiteľ pekárne, pán Milan Brojo.


03.10.2013 | Rozhovory

22 let tradičního pečiva v Polance nad Odrou

časopis pre pekárov vlastovičkaV malé rodinné pekárně v Polance nad Odrou se již 22 let peče kvalitní tradiční pečivo. V tom největším a nejparnějším létě jsem se vydal na Moravu do rodinné pekárny v Polance nad Odrou nedaleko Ostravy. Chtěl jsem si pohovořit s majitelkou pekárny paní Prauskovou a připravit s ní interview do našeho časopisu. Jednalo se o můj první rozhovor vůbec, navíc panovalo obrovské vedro, a tak není divu, že jsem se k Ostravě blížil poněkud s obavami. To jsem ovšem netušil, že v Polance narazím na velice milou a příjemnou paní Jarmilu Prauskovou a její neméně milou sestru, které na mé všetečné otázky bezprostředně odpovídaly, navíc se ochotně navzdory žhnoucímu slunci nechaly vyfotografovat.


03.10.2013 | Rozhovory

Slaná radost ze Zlína

Jsou potraviny, které nemusíme jíst každý den. Někteří odborníci na správnou výživu dokonce říkají, že bychom je neměli jíst vůbec. Když už se ale objeví na dosah, tak neodoláme a dáme si je. Obvykle tak dlouho, dokud je nespořádáme všechny. Řeč je o slaných dobrotách. Jejich největším výrobcem v České republice je VEST Zlín. Rodinná firma začala s podnikáním "na zahradě“, nyní vyrábí v nové hale se špičkovým výrobním zařízením. V čele firmy je sympatická ředitelka Jana Večerková.


22.04.2013 | Rozhovory

Pekařství v Sušici - Karel Rendl spolehlivá 1

Už jsem se potkala s několika pekaři a vždycky vypadali jako pekaři. Karel Rendl jako pekař nevypadá – jeho bych si představila spíše jako záchranáře či člena prezidentské ochranky. Tělem mate, ale duši pekaře prostě nezapře. Jen ta atmosféra při povídání mi připadala chvílemi jako při zemětřesení. Rozčiluje ho lidská hloupost, trápí důsledky tržního chování i společnost, která zapomíná na zásady slušného chování.


22.04.2013 | Rozhovory

1 · 2 Nasledujúca   Posledná strana»