Menu

Novinky online

Vlastovicka.cz - pecenie, pekarstvo, pecivo, pekari, casopis


Mám záujem dostávať e-mailom správy o novinkách zo serveru vlastovicka.cz

Reklama

Vlastovicka.cz - pecenie, pekarstvo, pecivo, pekari, casopis

Receptúry

Rok: 2015   |  2014   |  2013   |  2012   |  

Vianočná štóla

Vedeli ste, že pečenie štól má pôvod v Nemecku? Prvá zmienka o štóle ako o vianočnom pečive pochádza už zo 14 storočia. Najznámejšia je Drážďanská štóla, keďže práve v Drážďanoch mala byť podľa historických zdrojov prvýkrát upečená. Traduje sa, že štóla nesmie byť rozkrájaná skôr ako na Štedrý večer po bohoslužbe. Chráni tým dom pred chorobami a nešťastím. Tvar štóly má symbolizovať malého Ježiška zabaleného do plienky.

 


04.12.2012 | Receptúry

Cesnakový uzol

Jesenné sychravé obdobie a s tým spojené prechladnutie, či kašeľ nám na nálade nepridajú. A čo tak vrátiť sa k receptom starých mám a dať si osvedčený cesnak, ktorý je známy svojimi antibakteriálnymi a antivírusovými účinkami. Najlepšie je konzumovať ho surový, či ako prílohu k jedlu, na hrianky, alebo aj v podobe cesnakového pečiva. Prinášame Vám jesennú inšpiráciu – receptúru na cesnakový uzol, ktorý krásne rozvoniava a o to lepšie chutí!  


15.11.2012 | Receptúry

Kváskový dalamánek

 

 

Dalamánek, nic nového? Kváskové dalamánky Vás příjemně překvapí vůní, chutí i dlouhou čerstvostí. A stačí jen málo. Obohatit recepturu žitným kvasem.

 

 

 

 

  

 

 

 


14.11.2012 | Receptúry

Sladký dukát stokrát jinak

 

 

Za chladných podzimních večerů si každý rád vychutná sklenku horkého svařeného vína a k tomu lehký sladký koláč. Naše dnešní receptura přináší inspiraci na plundrové těsto. Nenápadný sladký dukát Vás může pokaždé překvapit jinou náplní.

 

 

 

 


31.10.2012 | Receptúry

Říjnová inspirace - Banánový toust

Toustový chléb v novém kabátě.

 

Toustový chléb si v českých domácnostech našel své místo jíž dávno. Lidská tvořivost z této na první pohled obyčejné cihličky dokázala připravit nejednu pochoutku. Podobu toustového chleba si přizpůsobí k obrazu svému každý strávník, každá hospodyňka. Čemu dáváte přednost vy? Toustový chléb teplý, studený, sladký, slaný, zapečený, obložený, tmavý, světlý, ksnídani, k večeři na svačinu na párty...?

  

  

 

 


08.10.2012 | Receptúry