Menu

Novinky online

Vlastovicka.cz - pecenie, pekarstvo, pecivo, pekari, casopis


Mám záujem dostávať e-mailom správy o novinkách zo serveru vlastovicka.cz

Reklama

Vlastovicka.cz - pecenie, pekarstvo, pecivo, pekari, casopis

Pekárina

Rok: 2015   |  2014   |  2013   |  2012   |  2011   |  2010   |  2009   |  2008   |  2007   |  

Vůně dálek aneb Variace na téma exotické pečivo

Pečivo je v historii lidstva potravinou par excellence. Je všude tam, kde je člověk. Dalo by se říct, že je tolik zemí, kolik je na světě pečiva, a tolik technologií a surovin, kolik je na světě jejich využití. Různorodost pečiva na světě ukazuje, jak rozdílné jsou kultury jednotlivých národů. Naše cesta kolem světa za pečivem nás v tomto čísle zavede na třetí největší kontinent světa – do Afriky.


19.05.2015 | Pekarina

Přehled afrického pečiva

V následující tabulce vám přinášíme přehled téměř všech afrických států, v němž najdete názvy nejběžnějších druhů pečiva, které se v jednotlivých zemích vyrábějí, a jejich stručnou charakteristiku od technologů skupiny Lesaffre působících v Africe.


19.05.2015 | Pekarina

Byť iným sa oplatí.

„Nudná fráza alebo rokmi overená pravda“, pomyslíte si pri čítaní titulky nášho ďalšieho príspevku.


19.05.2015 | Pekarina

K čemu se hodí vodík s kyslíkem aneb O vodě

Vodu běžný smrtelník ocení nejvíce, když dojde. Jinak ji prostě neřešíme. Alespoň zatím… Co je to ale voda? Bezbarvá, při běžných teplotách kapalná sloučenina vodíku a kyslíku, chemicky H2O. Běžně bez vůně a pachu. V přírodě se voda prakticky nevyskytuje ve zcela čisté podobě, většinou jsou v ní rozpuštěné další látky, a to podle toho, odkud voda pochází.


19.05.2015 | Pekarina

Aktuality ze Svazu pekařů a cukrářů ČR: PEKAŘ ROKU 2015 – junior

Podnikatelský svaz pekařů a cukrářů v ČR uspořádal ve dnech 18.–19. března 2015 jubilejní 20. ročník národní soutěže o titul „PEKAŘ ROKU 2015 – kategorie junior“. Finále soutěže, která se letos konala již potřetí v SPŠ potravinářství a služeb Pardubice, se zúčastnilo deset finalistů, mladých pekařských talentů z celé České republiky. Všichni soutěžící byli letos nováčkové, kteří se pod dohledem svých učitelů zodpovědně připravovali a přijeli sbírat hlavně zkušenosti, což je příslib do dalších ročníků soutěže.


15.05.2015 | Pekarina

1 · 2 Nasledujúca   Posledná strana»