Kvalitní odborný program
Těžištěm celého pekařského kongresu byl bohatý odborný program, na kterém vystoupili jak zahraniční hosté z filiálek skupiny Lesaffre, tak i čeští odborníci z potravinářského oboru.
Dopolední blok přednášek zahájil náš kolega Laurent Soupiron z francouzské mateřské společnosti Lesaffre International se žhavým tématem udržení a prodloužení čerstvosti balených výrobků. Tématem jeho druhé přednášky byly neméně zajímavé technologie mrazení pekařských výrobků. Závěr dopoledního bloku patřil Ing. Pavle Humpolíkové, CSc. a její přednášce o značení potravin.
Odpolední část odborného programu zahájili naši kolegové z Lesaffre Austria Ewald Müller a Werner Salaberger s revoluční přednáškou na téma Solubl´in – jedinečná inovace mezi zlepšujícími přípravky. Jedná se o patentovaný inovativní koncept, kdy zlepšující přípravek je dodáván ve vodorozpustných sáčcích ve vysoce koncentrované formě.
S přednáškou nazvanou Hodnocení jakosti pšeničné mouky z hlediska pekařského zpracování vystoupila Doc. Ing. Marie Hrušková, CSc. z Vysoké školy chemickotechnologické v Praze.
Jak správně aplikovat a využívat marketingové nástroje v pekařském odvětví? Odpovědi na tuto i další otázky poskytla přednáška Mgr. Ing. Ondřeje Cedidly z Nestlé Česko a Slovensko.
Odbornou část pekařského kongresu uzavřela přednáška produktového manažera Ing. Ivana Hlineckého o novinkách v sortimentu Lesaffre Česko.
Hudba, tanec a kouzla
Po odborném programu a krátkém odpočinku následoval bohatý zábavný program. O hudební zážitek se postarala revivalová kapela, která ve stylových kostýmech hrála hudbu 70. a 80. let k tanci i k poslechu. Sličné tanečnice okouzlily břišními a ohňovými tanci a půlnočním kankánem hlavně pánské osazenstvo. Nad triky a iluzemi kouzelníka Roberta Foxe užasli téměř všichni. Známý imitátor a moderátor Zdeněk Izer provázel celým večerem a svým vystoupením imitujícím známé české i zahraniční zpěváky pobavil všechny hosty kongresu. Ti šťastnější si odnesli lákavé ceny z půlnoční tomboly. O tom, že pekaři se umějí bavit, svědčí i to, že společenský večer skončil až v brzkých ranních hodinách. Věříme, že první ročník pekařského kongresu naplnil své poslání a pozvaní hosté odcházeli obohacení o množství nových poznatků, a to jak odborných, tak i kulturních.