Menu

Novinky online

Vlastovicka.cz - pecenie, pekarstvo, pecivo, pekari, casopis


Mám zájem dostávat e-mailem zprávy o novinkách na serveru vlastovicka.cz

Reklama

 

Vlastovicka.cz - pecenie, pekarstvo, pecivo, pekari, casopis

Pekařina

Rok: 2015   |  2014   |  2013   |  2012   |  2011   |  2010   |  2009   |  2008   |  2007   |  

Moderní alternativy výroby pečiva – předkynuté mražené

V minulé části jsme se zaměřili na nenakynuté mražené výrobky. Připomeňme si hlavní výhody (snadná příprava, malé poža- davky na skladovací prostor), ale také nevýhody (vysoká energetická náročnost, potřeba delšího času před dopékáním).


01.12.2008 | Pekařina

Lesaffre Polska

V rubrice „Přestavujeme“ vám přinášíme profi ly našich sesterských společností. Minule jsme vás seznámili s naší pobočkou v Maďarsku, v tomto čísle se vydáme na sever od naší republiky, do Polska. Některé produkty, dodávané společností Lesaffre Česko, a.s. na domácí trh, jsou vyráběny naší sesterskou společností Lesaffre Polska. Tímto článkem vás nechceme přesvědčovat o kvalitě droždí vyráběného v Polsku, protože věříme, že kvalita se nedokazuje slovy, ale skutečnou kvalitou a funkčností výrobku. Pokusíme se vám spíše představit naši pobočku a její výrobní závod, přiblížíme vám podmínky, ve kterých se droždí vyrábí, a jak se výrobky dostávají na český trh.


01.03.2008 | Pekařina

Pestrý svět fermentačních technologií firmy IsernHäger

Jen málokdo asi nezaslechl o působení fi rmy IsernHäger na českém trhu. V minulosti byla tato firma spojována především se stabilizovanými chlebovými kvasy. Do popředí zájmu se však dostává i díky dalším technologiím, jako jsou pšeničné kvasy a aroma technologie. Důkazem její úspěšnosti jsou kupříkladu dokončené instalace v nově otvíraných průmyslových pekárnách.


01.06.2008 | Pekařina

Bageta

Bageta bývá označována za křupavé zlato Francie. Stejně jako víno nebo sýr se stala typickým symbolem této země a najdeme ji dnes úplně všude.


01.06.2008 | Pekařina

Je u nás pečivo drahé nebo levné?

Ceny pečiva jsou věčné téma odborného tisku, seriózních novin i bulvárních plátků. Pekaři budou pořád tvrdit, že prodávají příliš levně, a zákazníci budou stále naříkat, že je pečivo příliš drahé. Obě strany mají svou pravdu. Ale jak je to jinde?


01.06.2008 | Pekařina

1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6 Následující   Poslední strana»