Menu

Novinky online

Vlastovicka.cz - pecenie, pekarstvo, pecivo, pekari, casopis


Mám záujem dostávať e-mailom správy o novinkách zo serveru vlastovicka.cz

Reklama

Vlastovicka.cz - pecenie, pekarstvo, pecivo, pekari, casopis

Rozhovory

FUTURPOL

Byla to tehdy „doba malin nezralých“. Sotva udělala demokracie pár svých nesmělých krůčků, omámila celé Československo vůně pečiva ze stovek nově vzniklých pekáren. Sympatičtí prodejci strojního zařízení s brašnou přes rameno hlásali velkou pravdu, že jíst se bude pořád. Odešli však stejně tak rychle jako přišli. Zapomněli jen sdělit, že obor je to sice krásný, ale stejně tak náročný. Spousta investorů byla nucena svůj záměr přehodnotit a ti co zůstali, odmítli podomní prodejce a vyžádali si kompetentní partnery s konkrétním portfoliem nabízené technologie, služeb a zodpovědnosti. Tato doba dala prostor vzniku společnosti FUTURPOL, s.r.o.

Co se skrývá pod názvem FUTURPOL?
Budoucnost. Upřímně… Viděli jsme ji při zrodu, dnes již třináctiletého pubescenta, v úplně jiném oboru. Je symbolické, že z prvotního názvu, nám stále vystupuje právě a jen ta FUTURA. Vzhlížíme k ní zodpovědně a z plných sil.

 

 

Kdo jsou vaši hlavní odběratelé a s kým vlastně spolupracujete při své činnosti?
Podařilo se nám získat významné partnery a to jak na straně dodavatelů, tak i odběratelů. Je to velký závazek, srovnatelný s mlýnskými kameny na kvalitní panenský olivový olej. Naši hlavní partneři jsou společnosti CEPI, MIXER, WERNER&PFLEIDERER a RH TECHNIK. Jejich produktová škála uspokojí nároky malých provozoven stejně tak, jako velkých průmyslových celků.            

                                             

Dá se jednoduše říct, zda máte nějaký hlavní, nosný prvek vaší nabídky a popř. čím je zajímavý?
Dokážeme nabídnout ucelenou technologii pro výrobu pekařských a cukrářských výrobků a přesto se specializujeme hlavně na oblast, kterou nazýváme KUCHYNÍ. Skládá se ze skladování a dávkování prvotních surovin do výroby a na ně navazujícího hnětení ve všech stupních automatizace. Výsledným produktem je těsto v daném hodinovém výkonu a požadované kvalitě.

 

Co vás na téhle branži (práci)nejvíce baví a naopak frustruje?
Baví nás obor, který dokážete vnímat všemi svými smysly. Baví nás být při tom, když opravdoví lidé vytváří z živé hmoty něco tak dobrého, jako je pečivo, jež krásně vypadá a ještě lépe chutná. Frustrují nás obyčejné věci tak jako i vás všechny ostatní. Může to být stejně tak srážka s hlupákem, jako fakt, že rohlík a chleba je u nás tím nejčastějším rukojmím v cenových válkách a to na všech frontách. Vypadá to pak, že se pečivo dokáže vyrábět samo a téměř zdarma.


Představte nám svůj tým spolupracovníků a to, co mají na starosti?
Sídlo společnosti a hlavní servisní zázemí má FUTURPOL v Mohelnici na Olomoucku. Zde jsme vybudovali v roce 2006 i Oborové a školící středisko pro tvorbu moučných hospodářství. Ve stavu zaměstnanců jsou zahrnuty všechny profese potřebné pro administrativu, obchod, projekci, realizaci, záruční a pozáruční servis.

 

Co děláte ve volném čase, jak si nejlépe odpočinete (popř. zájmy, koníček  apod.)
Volného času máme spoustu, jelikož „Den má 24 hodin a noc“. V noci opravujeme, ve dne montujeme, v pátek a svátek končí svět, sobota je jediným dnem v týdnu pro pravidelnou údržbu a v neděli odpoledne začínáme naplňovat sen většiny obyvatelstva o čerstvém pečivu na zahájení prvního pracovního dne po volném víkendu. Nechci, aby to znělo jako klišé, ani neberu zpět slova o lásce k tomuto oboru. Jen touto formou vyslovuji dík všem blízkým spolupracovníkům, za jejich přístup a nasazení při plnění svých pracovních povinností. A když zbude volný čas, tak jako jedna velká rodina…

 

více na: www.futurpol.cz