| Receptura | ||
|---|---|---|
| Suroviny | Hmotnost v kg | Dávka v % na množství mouky |
| Mouka pšeničná speciál | 100,00 | 100,00% |
| Magimix Originál | 0,50 | 0,50% |
| Magimix Soft | 2,00 | 2,00% |
| Droždí Perfekta Gold | 5,00 | 5,00% |
| Cukr | 15,00 | 15,00% |
| Sůl | 1,20 | 1,20% |
| Margarín | 12,00 | 12,00% |
| Máslo | 3,00 | 3,00% |
| Rozniky | 10,00 | 10,00% |
| Vejce | 5,00 | 5,00% |
| Voda | 45,00 | 45,00% |
| Celkem | 198,70 kg | |
![]()
Ze všech surovin vymísíme středně tuhé těsto. Přikryjeme jej a necháme zrát 20 minut. Rozdělíme na klonky, které rozválíme na prameny a dále stáčíme do požadovaného tvaru. Nakynuté pečivo namašlujeme a posypeme mandlemi. Pečeme pozvolna 12 -14 minut při teplotě 165°-180°C.
| Postup výroby |
|---|
| Typ mísícího zařízení : Spiral |
| Mísení : 4 minuty rychle + 7 minut pomalu |
| Teplota těsta: 26°C |
| Zrání:20 min |
| Dělení : 60 g |
| Tvarování : Jidáš |
| Kynutí: 50 - 60 min |
| Pečení: 12-14 min / 165°-180°C |
Poznámka:
* Magimix Original - zlepšující připravek
* Magimix Soft - zlepšující přípravek
Informace o těchto výrobcích najdete na stránkách www.lesaffre.cz





