Menu

Novinky online

Vlastovicka.cz - pecenie, pekarstvo, pecivo, pekari, casopis


Mám záujem dostávať e-mailom správy o novinkách zo serveru vlastovicka.cz

Reklama

Vlastovicka.cz - pecenie, pekarstvo, pecivo, pekari, casopis

Receptúry

Sladký dukát stokrát jinak

 

 

Za chladných podzimních večerů si každý rád vychutná sklenku horkého svařeného vína a k tomu lehký sladký koláč. Naše dnešní receptura přináší inspiraci na plundrové těsto. Nenápadný sladký dukát Vás může pokaždé překvapit jinou náplní.

 

 

 

 

 

Receptura - Sladký dukát
Suroviny Hmotnost v kg Dávka v %  na množství mouky
Croissant mix máslový 0,64 6,40%
Pšeničná mouka speciál 10,00 100,00%
Droždí

0,50

5,00%
Milla Melange 0,50 5,00%
Cukr 1,00 10,00%
Sůl

0,15

1,50%
Voda 5,00 50%
Celkem 17,19 Kg  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ze všech surovin vymísíme na záraz středně tuhé těsto. Po té provalujeme jako klasické plundrové těsto. Finální plát těsta rozdělíme na 2,8 mm a vykrojíme z něj kola o průměru cca 12 cm.  Po té toto kolo potřeme náplní, jen vynecháme cca 1 cm od kraje. Náplň můžeme použít makovou, višňovou tvarohovou atd. Těstové kolo s náplní překryjeme dalším vykrojeným kolem. Kraje řádně zamáčkneme a dáme do kynárny na 40 – 50 minut. Po nakynutí povrch potřeme vejcem a různě nařežeme. Pečeme při 180°C 15 – 20 minut.

 

 

 

 

 

Postup výroby
Mísení: 4 +4 minuty
Teplota těsta: 25 °C
Doba zrání těsta: 20 minut / 5 °C
Zabalení tuku: 25 % tuku na těsto (0,25 kg tuku / 1 kg těsta)
Tvarování: 1×4 a 1×4
Odležení: 20 minut / 5°C
Rozválení: 2,8 mm
Dělení: 70 g
Kynutí: 30°C 40 - 50 minut
Pečení: 180°C  15 - 20 minut