Receptura | ||
---|---|---|
Suroviny | Hmotnost v g | Dávka v % na množství mouky |
Mouka pšeničná | 8 000,00 | 80,00% |
Žitná mouka | 2 000,00 | 20,00% |
Multicereální směs* | 5 000,00 | 50,00% |
Kvas pšeničný | 1 500,00 | 15,00% |
Magimix Originál** | 50,00 | 0,50% |
Sůl | 220,00 | 2,20% |
Droždí | 400,00 | 4,00% |
Olej | 200,00 | 2,00% |
Voda | 6 000,00 | 60,00% |
Celkem | 23 370,00 g |
Ze všech surovin vymísíme na záraz těsto. Necháme 15 min odležet. Poté těsto nadělíme na požadovanou hmotnost. Vytvarujeme a dáme kynout zhruba na 35 minut. Pečeme 30 až 35 minut. Kvas v receptuře nám zajistí dlouhodobou čerstvost a unikátní chuť výrobku.
Postup výroby |
---|
Mísení: 3 minuty pomalu a 5 minut rychle |
Teplota těsta: 27 - 28°C |
Zrání těsta: 15 minut |
Dělení: 60g |
Odpočívání: 10 minut |
Tvarování: bagetky |
Kynutí: 35 -40 minut/ 35°C/ 75% |
Pečení: 25 - 30 minut/ 230°C - 250°C |
Poznámka:
*Multicereální směs - pekařská směs na cereální pečivo
** Magimix Original - zlepšující přípravek
Další informace k sortimentu Lesaffre Česko a.s. naleznete na www.lesaffre.cz