Menu

Novinky online

Vlastovicka.cz - pecenie, pekarstvo, pecivo, pekari, casopis


Mám záujem dostávať e-mailom správy o novinkách zo serveru vlastovicka.cz

Reklama

Vlastovicka.cz - pecenie, pekarstvo, pecivo, pekari, casopis

Receptúry

Multicereální bagetka

Vánoční večírky a oslavy jsou dávno za námi. Je čas vrátit se ke střídmé a pravidelné stravě. Obohacením jídelníčku multicereálním pečivem nemůžeme nic zkazit, ba právě naopak. Multicereální bagetka, klasika ve zdravém kabátě.

 

 

 

Receptura
Suroviny Hmotnost v g Dávka v % na množství mouky
Mouka pšeničná 8 000,00 80,00%
Žitná mouka 2 000,00 20,00%
Multicereální směs* 5 000,00 50,00%
Kvas pšeničný 1 500,00 15,00%
Magimix Originál** 50,00 0,50%
Sůl 220,00 2,20%
Droždí 400,00 4,00%
Olej 200,00 2,00%
Voda 6 000,00 60,00%
     
Celkem 23 370,00 g  

 

 

Ze všech surovin vymísíme na záraz těsto. Necháme 15 min odležet. Poté těsto nadělíme na požadovanou hmotnost. Vytvarujeme a dáme kynout zhruba na 35 minut. Pečeme 30 až 35 minut. Kvas v receptuře nám zajistí dlouhodobou čerstvost a unikátní chuť výrobku.

 

Postup výroby
Mísení: 3 minuty pomalu a 5 minut rychle
Teplota těsta: 27 - 28°C
Zrání těsta: 15 minut
Dělení: 60g
Odpočívání: 10 minut
Tvarování: bagetky
Kynutí: 35 -40 minut/ 35°C/ 75%
Pečení: 25 - 30 minut/ 230°C - 250°C
 

 

 

Poznámka:

 

   *Multicereální směs - pekařská směs na cereální pečivo

** Magimix Original - zlepšující přípravek

 

Další informace k sortimentu Lesaffre Česko a.s. naleznete na www.lesaffre.cz