Hlavní náplní seminářů byla prezentace Ing. Trávníčka, odborníka na bio problematiku, jejíž téma znělo: „Zpracování biopotravin“ s následnou ochutnávkou pečiva z pekařských bio směsí, nabízených společností Lesaffre Česko.
Z prezentace si všichni účastníci, kromě materiálů obsahujících důležité informace ohledně výroby a zpracování biopotravin, odnesli i cenné informace o požadavcích a podmínkách nutných pro zavedení výroby bio pečiva. V neposlední řadě se účastníci mohli dozvědět jak a kým budou kontrolováni pokud se pro bio pečivo rozhodnou a také informace o platné legislativě v této oblasti.
Bio semináře měly přiblížit pekařům tento nastupující trend z odborného hlediska, pomoci jim při získávání potřebných informací a ulehčit rozhodování, zda péct či nepéct bio.
Další důležité informace o problematice biopotravin a ekologického zemědělství naleznete na internetových stránkách společnosti PRO–BIO, www.pro–bio.cz