Receptura - Banánový toust | ||
---|---|---|
Suroviny | Hmotnost kg | Dávka v % na množství mouky |
Mouka pšeničná | 4,00 | 100,00% |
Sůl | 0,08 | 2,00% |
Cukr | 0,36 | 9,00% |
Kvas pšeničný | 0,80 | 20,00% |
Magimix Originál | 0,02 | 0,50% |
Banán | 0,40 | 10,00% |
Voda | 1,80 | 45,00% |
Tuk | 0,36 | 9,00% |
Droždí VIVO | 0,20 | 5,00% |
Celkem | 8,02 kg |
Ze všech surovin vymísíme na záraz volnější těsto. Necháme 15 min odležet. Poté těsto nadělíme na požadovanou hmotnost. Vytvarujeme podle forem, buď jako špalíčky, nebo vkládáme do forem celou večku ve tvaru „S“ . Po řádném nakynutí výrobky pečeme pozvolna, podobně jako briošky. Banány a kvas v receptuře nám zajistí dlouhodobou čerstvost a unikátní chuť výrobku.
Postup výroby |
---|
Mísení: 3 minuty pomalu a 7 minut rychle |
Teplota těsta: 27°C - 28°C |
Zrání těsta: 15 minut |
Dělení: dle typu formy |
Odpočívání: 10 minut |
Tvarování: dle typu formy |
Kynutí: 35 minut -40 minut/ 35°C/ 75% |
Pečení: 35 minut - 55 minut/ 200°C - 220°C (dle typu formy) |