Menu

Novinky online

Vlastovicka.cz - pecenie, pekarstvo, pecivo, pekari, casopis


Mám zájem dostávat e-mailem zprávy o novinkách na serveru vlastovicka.cz

Reklama

 

Vlastovicka.cz - pecenie, pekarstvo, pecivo, pekari, casopis

Receptury

Říjnová inspirace - Banánový toust

Toustový chléb v novém kabátě.

 

Toustový chléb si v českých domácnostech našel své místo jíž dávno. Lidská tvořivost z této na první pohled obyčejné cihličky dokázala připravit nejednu pochoutku. Podobu toustového chleba si přizpůsobí k obrazu svému každý strávník, každá hospodyňka. Čemu dáváte přednost vy? Toustový chléb teplý, studený, sladký, slaný, zapečený, obložený, tmavý, světlý, ksnídani, k večeři na svačinu na párty...?

  

  

 

 

Receptura - Banánový toust
Suroviny Hmotnost kg Dávka v % na množství mouky
 Mouka pšeničná  4,00  100,00%
 Sůl  0,08  2,00%
 Cukr  0,36  9,00%
 Kvas pšeničný  0,80  20,00%
 Magimix Originál  0,02  0,50%
 Banán  0,40  10,00%
Voda  1,80  45,00%
Tuk  0,36  9,00%
Droždí VIVO  0,20  5,00%
Celkem  8,02 kg  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ze všech surovin vymísíme na záraz volnější těsto. Necháme 15 min odležet. Poté těsto nadělíme na požadovanou hmotnost. Vytvarujeme podle forem, buď jako špalíčky, nebo vkládáme do forem celou večku ve tvaru „S“ . Po řádném nakynutí výrobky pečeme pozvolna, podobně jako briošky. Banány a kvas v receptuře nám zajistí dlouhodobou čerstvost a unikátní chuť výrobku.

 

 

 

 

Postup výroby
Mísení: 3 minuty pomalu a 7 minut rychle
Teplota těsta: 27°C - 28°C
Zrání těsta: 15 minut
Dělení: dle typu formy
Odpočívání: 10 minut
Tvarování: dle typu formy
Kynutí: 35 minut -40 minut/ 35°C/ 75%
Pečení: 35 minut - 55 minut/ 200°C - 220°C (dle typu formy)