Menu

Novinky online

Vlastovicka.cz - pecenie, pekarstvo, pecivo, pekari, casopis


Mám zájem dostávat e-mailem zprávy o novinkách na serveru vlastovicka.cz

Reklama

 

Vlastovicka.cz - pecenie, pekarstvo, pecivo, pekari, casopis

Rozhovory

Čokoláda a čokoládové polevy

Na naše otázky odpovídala Mgr. Taťána Rýznarová ze společnosti CARLA.

Jste významným dodavatelem čokoládových hmot a polev…
Našim cílem je dodávat na trh čokoládové hmoty a polevy nejvyšší kvality a tím pomoci našim zákazníkům k obchodním úspěchům. Spojením nejmodernější technologie s tradičními recepturami, poctivá příprava a snaha o co nejlepší výsledky, to vše nám umožňuje vyhovět požadavkům zákazníka a přitom za všech okolností dodržet kvalitu.


Jakým způsobem dbáte na kvalitu?
Nezbytnou podmínkou a předpokladem je pečlivý výběr surovin potřebných k výrobě. Z celosvětové nabídky renomovaných firem vybíráme a nakupujeme tuky s přesně definovanými fyzikálně-chemickými vlastnostmi. Výběrem správné kvality rostlinného tuku a jeho aplikací dosahujeme u našich polev požadovaných technologických a senzorických vlastností. Stejně tak je tomu i s výběrem nejkvalitnějších kakaových prášků, kakaové hmoty a másla, emulgátorů a špičkových aromat. Pekařské a cukrářské polevy jsou žádány pro svou přilnavost, pružnost, snadné krájení a pro svou typickou čokoládovou chuť a vůni.

 

Má čokoláda nějaký vliv na lidský organismus?
Málokdo ví, že čokolády se jako léčebného prostředku užívalo už ve 4. století, kdy Mayové poprvé začali pěstovat kakaovník. Aztékové považovali čokoládu za účinný prostředek proti vyčerpání a slabosti. Čokoláda má tedy blahodárný vliv na lidský organismus nejen pro svůj lahodný chuťový profi l, ale i pro svůj uklidňující vliv. Po léta se ve světě čokoláda prodávala v lékárnách jako lék. Byla také oceňována pro svou výživnou hodnotu a dodnes je považována za afrodiziakum a hluboký zdroj inspirace… Vědecké výzkumy potvrdily, že čokoláda v přiměřeném množství prospívá zdraví.

 

Jak se vyrovnáváte s požadavkem na určitou chuť čokolády či polevy? Dnes již umíme připravit receptury zákazníkovi na míru – s ohledem na požadavek chuťového profilu, na obsah kakaových součástí (25 – 70 %), na jemnost, viskozitu, hranici toku atd. Zpracování čokoládových hmot  vyžadujících temperaci je náročnější než práce s polevami na bázi rostlinných tuků, avšak výsledek v podobě finálních výrobků je opravdu dokonalou chuťovou odměnou.

 

A slovo na závěr?
Náplně a fondánové hmoty jsou dnes již nedílnou součástí potřeb pekařů, cukrářů, výrobců oplatek, trubiček atd. a staly se také jedním z našich výrobních programů. Široká škála náplní dává našim zákazníkům možnost výběru chuťového profi lu pro své výrobky. Důsledně je střežen proces výroby fondánové hmoty, jejíž kvalita dosáhla špičkové úrovně. Dále nabízíme a dodáváme svým zákazníkům kakao i další suroviny. S výrobním programem poskytujeme také svým zákazníkům neustále se rozšiřující technologický servis.

 

Uveřejněné názory nemusí nutně vyjadřovat stanovisko vydavatele.