Menu

Novinky online

Vlastovicka.cz - pecenie, pekarstvo, pecivo, pekari, casopis


Mám zájem dostávat e-mailem zprávy o novinkách na serveru vlastovicka.cz

Reklama

 

Vlastovicka.cz - pecenie, pekarstvo, pecivo, pekari, casopis

Receptury

Velikonoční Jidáš - zrádná dobrota

 

Přichází čas na tradiční velikonoční recepturu.  Kynuté, lehce sladké „provázky“, svinuté do podoby smyček, uzlíků a jiných tvarů, které mají symbolicky připomínat provaz, na němž se oběsil Jidáš. Lahodné pečivo, ke kterému se každoročně vracíme.

 

 

 

 

Receptura
Suroviny Hmotnost v kg Dávka v % na množství mouky
Mouka pšeničná speciál 100,00 100,00%
Magimix Originál 0,50 0,50%
Magimix Soft 2,00 2,00%
Droždí Perfekta Gold 5,00 5,00%
Cukr 15,00 15,00%
Sůl 1,20 1,20%
Margarín 12,00 12,00%
Máslo 3,00 3,00%
Rozniky 10,00 10,00%
Vejce 5,00 5,00%
Voda 45,00 45,00%
Celkem 198,70 kg  

 

 

 

Ze všech surovin vymísíme středně tuhé těsto. Přikryjeme jej a necháme zrát 20 minut. Rozdělíme na klonky, které rozválíme na prameny a dále stáčíme do požadovaného tvaru. Nakynuté pečivo namašlujeme a posypeme mandlemi. Pečeme pozvolna 12 -14 minut při teplotě 165°-180°C. 

 

 

 

Postup výroby
Typ mísícího zařízení : Spiral
Mísení : 4 minuty rychle + 7 minut pomalu
Teplota těsta: 26°C
Zrání:20 min
Dělení : 60 g
Tvarování : Jidáš
Kynutí: 50 - 60 min
Pečení: 12-14 min / 165°-180°C
 

 

 

 Poznámka:
*  Magimix Original - zlepšující připravek

* Magimix Soft - zlepšující přípravek

Informace o těchto  výrobcích najdete na stránkách www.lesaffre.cz