Receptura | ||
---|---|---|
Suroviny | Hmotnost v kg | Dávka v % na množství mouky |
Mouka pšeničná speciál | 100,00 | 100,00% |
Magimix Originál | 0,50 | 0,50% |
Magimix Soft | 2,00 | 2,00% |
Droždí Perfekta Gold | 5,00 | 5,00% |
Cukr | 15,00 | 15,00% |
Sůl | 1,20 | 1,20% |
Margarín | 12,00 | 12,00% |
Máslo | 3,00 | 3,00% |
Rozniky | 10,00 | 10,00% |
Vejce | 5,00 | 5,00% |
Voda | 45,00 | 45,00% |
Celkem | 198,70 kg |
Ze všech surovin vymísíme středně tuhé těsto. Přikryjeme jej a necháme zrát 20 minut. Rozdělíme na klonky, které rozválíme na prameny a dále stáčíme do požadovaného tvaru. Nakynuté pečivo namašlujeme a posypeme mandlemi. Pečeme pozvolna 12 -14 minut při teplotě 165°-180°C.
Postup výroby |
---|
Typ mísícího zařízení : Spiral |
Mísení : 4 minuty rychle + 7 minut pomalu |
Teplota těsta: 26°C |
Zrání:20 min |
Dělení : 60 g |
Tvarování : Jidáš |
Kynutí: 50 - 60 min |
Pečení: 12-14 min / 165°-180°C |
Poznámka:
* Magimix Original - zlepšující připravek
* Magimix Soft - zlepšující přípravek
Informace o těchto výrobcích najdete na stránkách www.lesaffre.cz