| Receptura - Sladký dukát | ||
|---|---|---|
| Suroviny | Hmotnost v kg | Dávka v % na množství mouky |
| Croissant mix máslový | 0,64 | 6,40% |
| Pšeničná mouka speciál | 10,00 | 100,00% |
| Droždí |
0,50 |
5,00% |
| Milla Melange | 0,50 | 5,00% |
| Cukr | 1,00 | 10,00% |
| Sůl |
0,15 |
1,50% |
| Voda | 5,00 | 50% |
| Celkem | 17,19 Kg | |
Ze všech surovin vymísíme na záraz středně tuhé těsto. Po té provalujeme jako klasické plundrové těsto. Finální plát těsta rozdělíme na 2,8 mm a vykrojíme z něj kola o průměru cca 12 cm. Po té toto kolo potřeme náplní, jen vynecháme
cca 1 cm od kraje. Náplň můžeme použít makovou, višňovou tvarohovou atd. Těstové kolo s náplní překryjeme dalším vykrojeným kolem. Kraje řádně zamáčkneme a dáme do kynárny na 40 – 50 minut. Po nakynutí povrch potřeme vejcem a různě nařežeme. Pečeme při 180°C 15 – 20 minut.
| Postup výroby |
|---|
| Mísení: 4 +4 minuty |
| Teplota těsta: 25 °C |
| Doba zrání těsta: 20 minut / 5 °C |
| Zabalení tuku: 25 % tuku na těsto (0,25 kg tuku / 1 kg těsta) |
| Tvarování: 1×4 a 1×4 |
| Odležení: 20 minut / 5°C |
| Rozválení: 2,8 mm |
| Dělení: 70 g |
| Kynutí: 30°C 40 - 50 minut |
| Pečení: 180°C 15 - 20 minut |





