Receptura | ||
---|---|---|
Suroviny | Hmotnost v g | Dávka v % na množství mouky |
Mouka | 7 000 | 70,00% |
Multicereální směs | 3 000 | 30,00% |
Droždí VIVO | 450 | 4,50% |
Cukr | 1 500 | 15,00% |
Sůl | 200 | 2,00% |
Tuk | 500 | 5,00% |
Magimix Originál | 50 | 0,50% |
Voda | 6 000 | 60,00% |
Celkem | 18 700 |
Ze všech surovin vymísíme na záraz středně tuhé těsto. Rozdělíme na jednotlivé presy o váze 1,8 kg a necháme 30 minut odležet. Po vyzrání těsto nadělíme na klonky, které projedeme přes rohlíkový stroj tak, aby zůstaly silnější placky. Ze 4 kusů navlhčených a nazdobených cukrem, kakaem, ořechy nebo mákem, přeložených 1/4 přes sebe získáme housenku Matyldu. Volba posypu je neomezená a je jen na vaší fantazii. Po řádném nakynutí výrobky pečeme dozlatova.
Postup výroby |
---|
Mísení: 5 minut pomalu a 6 minut rychle |
Teplota těsta: 27 - 30°C |
Zrání těsta: 30 minut |
Dělení: Pres 1,8 kg |
Tvarování: Těsto rozdělíme na klonky, které projedeme přes rohlíkový stroj tak, aby zůstaly silnější placky. Ze 4 kusů navlhčených a nazdobených posypem, přeložených 1/4 přes sebe získáme Housenku Matyldu. |
Kynutí: 50-60 minut/ 30°C/ 75% |
Pečení: 13 minut/ 200°C -210°C |