Menu

Novinky online

Vlastovicka.cz - pecenie, pekarstvo, pecivo, pekari, casopis


Mám zájem dostávat e-mailem zprávy o novinkách na serveru vlastovicka.cz

Reklama

 

Vlastovicka.cz - pecenie, pekarstvo, pecivo, pekari, casopis

Receptury

Sladká Housenka Matylda

 

 

S únorovou recepturou přinášíme svěží vítr do segmentu multicereálního pečiva. Zkuste nabídnout  pečivo pro celou rodinu ve sladkém provedení.  Sladká multicereální Housenka Matylda. 

 

 

 

 

 

 

Receptura
Suroviny Hmotnost v g Dávka v % na množství mouky
Mouka 7 000 70,00%
Multicereální směs 3 000 30,00%
Droždí VIVO 450 4,50%
Cukr 1 500 15,00%
Sůl 200 2,00%
Tuk 500 5,00%
Magimix Originál 50 0,50%
Voda 6 000 60,00%
     
Celkem 18 700  

 

Ze všech surovin vymísíme na záraz středně tuhé těsto. Rozdělíme na jednotlivé presy o váze 1,8 kg a necháme 30 minut odležet. Po vyzrání těsto nadělíme na klonky, které projedeme přes rohlíkový stroj tak, aby zůstaly silnější placky. Ze 4 kusů navlhčených a nazdobených cukrem, kakaem, ořechy nebo mákem, přeložených 1/4 přes sebe získáme housenku Matyldu. Volba posypu je neomezená a je jen na vaší fantazii. Po řádném nakynutí výrobky pečeme dozlatova.

 

 

Postup výroby
Mísení: 5 minut pomalu a 6 minut rychle
Teplota těsta: 27 - 30°C
Zrání těsta: 30 minut
Dělení: Pres 1,8 kg
Tvarování: Těsto rozdělíme na klonky, které projedeme přes rohlíkový stroj tak, aby zůstaly silnější placky. Ze 4 kusů navlhčených a nazdobených posypem, přeložených 1/4 přes sebe získáme Housenku Matyldu.
Kynutí: 50-60 minut/ 30°C/ 75%
Pečení: 13 minut/ 200°C -210°C