Menu

Novinky online

Vlastovicka.cz - pecenie, pekarstvo, pecivo, pekari, casopis


Mám zájem dostávat e-mailem zprávy o novinkách na serveru vlastovicka.cz

Reklama

 

Vlastovicka.cz - pecenie, pekarstvo, pecivo, pekari, casopis

Pekařina

Redukce soli v pečivu = jak udělat pečivo zdravější?

Mnoho našich zákazníků jsme již v minulosti mohli přesvědčit o skutečnosti, že společnost Lesaffre je schopna nabídnout řadu inovativních produktů. Jedním z ožehavých témat v západní Evropě je redukce soli v potravinách obecně. Toto téma se stalo celosvětově řešeným problémem a mnoho uznávaných odborníků se tímto tématem vážně zabývá.

 

Společnost Lesaffre si taktéž uvědomuje závažnost civilizačních chorob (obezita, vysoký krevní tlak, cévní mozkové příhody aj.), a proto došlo k vývoji přípravku Gustal, který napomáhá v jejich řešení.

 

Gustal je aktivní přípravek napomáhající řešit redukci soli v pečivu v rozmezí od 25 do 30 % z původní dávky soli. Přípravek Gustal exkluzivně kombinuje vlastnosti deaktivovaného pšeničného kvasu, extraktu z droždí a slunečnicového oleje. V kombinaci s přípravkem nebo směsí nabízí dvě základní výhody:

 

1. Pekaři nemusí měnit své technologické postupy

 

2. Vytváří unikátní aroma v pečivu

 

Vědecké oddělení skupiny Lesaffre vyvinulo Gustal za účelem splnění oficiálních doporučení vydaných AFSSA (Francouzská agentura pro potravinovou bezpečnost) co se týče civilizačních chorob souvisejících se spotřebou soli ve formě pečiva. Jedná se o inovativní produkt, který je patentován společností Lesaffre.

 

Bez dopadů na vlastnosti těsta a pečení
Jak jistě všichni pekaři vědí, sůl je nezbytná k získání větší stability těst a stabilnější lepkové struktury. Redukce soli na jistou míru by mohla vést ke zvýšení lepivosti těsta, zhoršení zpracovatelnosti aj. Pokud však dojde k nahrazení soli v podobě našeho přípravku Gustal, k výše zmiňovaným potížím nedochází. Přípravek Gustal tyto neduhy eliminuje na 100 % a po stránce fyzikálních vlastností těsta je plnohodnotnou náhradou soli.

 

Princip Gustalu
V každé buňce droždí jsou obsaženy AMK (např. kyselina glutamová) a minerální látky. Sušený pšeničný kvas působí na rozrušení buněčné struktury kvasinek, a tím dojde k uvolnění AMK a minerálních látek do volného prostředí, kde jsou v této unikátní kombinaci schopné plnohodnotně nahradit slanou chuť chloridu sodného. Vše je tedy založeno na droždí a pekařský produkt vyrobený z tohoto přípravku napomáhá řešit řadu výše zmiňovaných civilizačních chorob.

 

V současné době je denní doporučená dávka příjmu soli stanovena na 5 – 6 g NaCl. V ČR dochází v současnosti až k dvojnásobnému překročení této hranice, což je bráno řadou výživových odborníků jako alarmující číslo. Podstatnou část příjmu soli ve stravě tvoří právě konzumace chleba a  pečiva, a proto snížení obsahu soli v chlebu a pečivu do značné míry přispěje k celkovému snížení příjmu soli, a tím i k řešení obezity, vysokého krevního tlaku a kardiovaskulárních chorob, které trápí značnou část populace ve vyspělých zemích.

 

 
Pro řadu pekařů by Gustal mohl být příležitostí, jak zaujmout na trhu a stát se jedinečným!!!

 

Pro více informací o tomto produktu nás neváhejte kontaktovat.