Menu

Novinky online

Vlastovicka.cz - pecenie, pekarstvo, pecivo, pekari, casopis


Mám zájem dostávat e-mailem zprávy o novinkách na serveru vlastovicka.cz

Reklama

 

Vlastovicka.cz - pecenie, pekarstvo, pecivo, pekari, casopis

Pekařina

Navštívili jsme EUROPAIN 2014

V letošním roce jsme měli opět možnost navštívit mezinárodní veletrh europain, který se koná tradičně jedenkrát za dva roky v Paříži na začátku března, tentokrát konkrétně 8. - 12. 3.

Europain je veletrh se zaměřením na obor pekařství a cukrářství. V pekařském oboru nejen na západ od našich hranic skutečný pojem - mnoho odborníků z našeho oboru jej dokonce považuje za jeden ze tří nejdůležitějších stejně zaměřených veletrhů na světě (společně se Šanghají a Los Angeles). Ti z vás, kteří mohou srovnávat s veletrhem v rakouském Welsu či tuzemskou Salimou, nám jistě dají za pravdu, že Europain je ve srovnání s nimi velkorysý. Letošní výstavní plocha měla rozlohu 68 tisíc m2 a účastnilo se ho více než 800 vystavovatelů z 29 zemí světa.


Kromě toho, že zde můžete vidět většinu světových výrobců a dodavatelů pekařských surovin, strojů a zařízení a mnoha dalších souvisejících s oborem pekárenství, je součástí veletrhu mezinárodní mistrovství světa pekařů a cukrářů, známý Lesaffre cup, který je tradičně sponzorován naší mateřskou společností. Jedná se o utkání družstev jednotlivých zemí, které soutěží v tradičních pekařských disciplínách, a návštěvníci mohou sledovat jejich umění přímo na výstavišti.


Naše společnost uvítala zákazníky z mnoha zemí na stánku v hale 5. Mezi hlavní novinky, jímž jsme věnovali významné místo, byly prezentace zlepšujících přípravků a směsí, kde zákazníky zaujaly hlavně koncentrované směsi pod značkou Inventis, a naše kompletní nabídka tekutého droždí: Kastalia pro řemeslné pekárny a 300l kontejnery pro průmyslové odběratele. Návštěvníci našeho stánku měli také možnost ochutnat i finální vzorky čerstvě napečené na výstavišti. V oblasti marketingových aktivit bylo stěžejním bodem blížící se čtyřicáté výročí otevření prvního pekařského centra Baking Center™, jež je nyní populárním místem setkávání pekařů po celém světě. Jedno z nich provozujeme i v sídle naší pobočky v Olomouci.


A co s večerem po návratu z výstaviště? Výhodou konání veletrhu v Paříži, jedné z nejoblíbenějších evropských metropolí, je možnost večerní procházky po městě s návštěvou památek či alespoň posezení v typické kavárně. Cestování po městě je snadné díky systému příměstských vlaků a metra. V letošním roce nás potěšilo velmi příjemné jarní počasí, jež přímo vybízelo k cestování pomocí sítě půjčených bicyklů, jež za mírný poplatek můžete libovolně používat a vrátit v jakékoliv automatické výpůjční stanici, kterých jsou po celém městě desítky. Můžete tak cestovat rychle, ekologicky a vidět více než při cestování metrem. Doufáme, že vás tato reportáž zaujala a těšíme se s vámi na setkání při příštím Europainu v roce 2016.