Menu

Novinky online

Vlastovicka.cz - pecenie, pekarstvo, pecivo, pekari, casopis


Mám zájem dostávat e-mailem zprávy o novinkách na serveru vlastovicka.cz

Reklama

 

Vlastovicka.cz - pecenie, pekarstvo, pecivo, pekari, casopis

Pekařina

Kvasac d.o.o.

V tomto čísle se vydáme do Chorvatska, do města Prigorje Brdovecko blízko Záhřebu, abychom vám představili sesterskou společnost Kvasac d.o.o., která je členem skupiny Lesaffre od března roku 2000.

 

Kořeny výroby droždí v Prigorje Brdovečku spadají až do 19. století, přesněji do roku 1876. To dokazuje, že připojení ke skupině Lesaffre nebylo náhodné, ale bylo logickým vyústěním dění na mezinárodním trhu s pekařským droždím a pekařskými přípravky.

 

Jak docházelo ke změnám v oblasti pekařských technologií, tak se také měnila technologie používaná při výrobě droždí v Chorvatsku. Mnohaleté zkušenosti ve fermentaci droždí usnadnily převzetí výrobních principů zaváděných skupinou Lesaffre. Zastaralá zařízení byla nahrazena modernějšími. Technologické postupy výroby droždí byly přizpůsobovány světovým trendům – zavedení automatické regulace a začlenění automatizovaného spouštěcího zařízení vedly k dosažení rovnoměrné kvality lisovaného čerstvého droždí. Celý proces byl optimalizován, ztráty byly minimalizovány a bylo dosaženo vysoké úrovně v mohutnosti kynutí a trvanlivosti čerstvého droždí.

 

 

 

Kromě výroby droždí se společnost Kvasac zaměřuje rovněž na výrobu a prodej pekařských
přípravků. První jednoduché přípravky začala společnost vyrábět již v roce 1956. Tehdy se jednalo o kyselinu askorbovou vyrobenou vlastním technologickým postupem. Společnost Kvasac postupně pekařské přípravky stále více zdokonalovala, až dosáhly prvotřídní kvality. V současné době vyrábí přípravky jak na chleba, tak také přípravky určené pro speciální technologie mražení a řízeného kynutí, spolu s celou škálou pekařských směsí.

 

Kvasac, stejně jako celá skupina Lesaffre, klade důraz na ochranu životního prostředí, a proto byla podstatným způsobem modernizována úprava odpadních vod, která v současnosti dosahuje záviděníhodné úrovně.

 

 

Velký důraz je kladen také na poskytování prvotřídního technologického servisu. K tomuto účelu slouží moderní studijní a poradenské pekařské centrum, tzv. Baking centrum.