Kořeny výroby droždí v Prigorje Brdovečku spadají až do 19. století, přesněji do roku 1876. To dokazuje, že připojení ke skupině Lesaffre nebylo náhodné, ale bylo logickým vyústěním dění na mezinárodním trhu s pekařským droždím a pekařskými přípravky.
Jak docházelo ke změnám v oblasti pekařských technologií, tak se také měnila technologie používaná při výrobě droždí v Chorvatsku. Mnohaleté zkušenosti ve fermentaci droždí usnadnily převzetí výrobních principů zaváděných skupinou Lesaffre. Zastaralá zařízení byla nahrazena modernějšími. Technologické postupy výroby droždí byly přizpůsobovány světovým trendům – zavedení automatické regulace a začlenění automatizovaného spouštěcího zařízení vedly k dosažení rovnoměrné kvality lisovaného čerstvého droždí. Celý proces byl optimalizován, ztráty byly minimalizovány a bylo dosaženo vysoké úrovně v mohutnosti kynutí a trvanlivosti čerstvého droždí.
Kromě výroby droždí se společnost Kvasac zaměřuje rovněž na výrobu a prodej pekařských
přípravků. První jednoduché přípravky začala společnost vyrábět již v roce 1956. Tehdy se jednalo o kyselinu askorbovou vyrobenou vlastním technologickým postupem. Společnost Kvasac postupně pekařské přípravky stále více zdokonalovala, až dosáhly prvotřídní kvality. V současné době vyrábí přípravky jak na chleba, tak také přípravky určené pro speciální technologie mražení a řízeného kynutí, spolu s celou škálou pekařských směsí.
Kvasac, stejně jako celá skupina Lesaffre, klade důraz na ochranu životního prostředí, a proto byla podstatným způsobem modernizována úprava odpadních vod, která v současnosti dosahuje záviděníhodné úrovně.
Velký důraz je kladen také na poskytování prvotřídního technologického servisu. K tomuto účelu slouží moderní studijní a poradenské pekařské centrum, tzv. Baking centrum.