Inovace, která je revolucí v používání pekařského droždí
Kastalia je systém, který umožňuje zcela nový přístup v používání pekařského droždí. Systém se skládá z dávkovače, který je zároveň i chladící jednotkou. Tekuté droždí ve speciálním kartonu se umístí do dávkovače, který ho zároveň i chladí na optimální teplotu. Systém Kastalia tak může být jednoduše umístěn v blízkosti hnětačů a být pekařům k dispozici. Pekař nemusí přecházet při každém použití droždí do skladovacích prostor a může si tak lépe zorganizovat svou práci.
Vyjímečné vlastnosti tekutého droždí
Tekuté droždí Kastalia je chlazeno na teplotu +4˚C. Udržuje si tak všechny své kvality; je stabilní a díky tomu je i kynutí těsta pravidelné a dostatečné. Systém je hygienický a přesný, způsob dávkování umožňuje pracovat bez rizika úrazů či kontaminace. Ztráty při dávkování jsou sníženy na minimum. Pro dávkování se používá umělohmotná nádoba se stupnicí. Tekuté droždí se jednoduše smíchá s ostatními ingrediencemi, příprava těsta je zkrácena a kynutí je rovnoměrné. Výhody tekutého droždí umožňují výrobu pečiva vysoké kvality.
Výhody tekutého droždí Kastalia:
Je praktické!
Je konec s neustálým otevíráním lednice! Dávkovač chlazeného tekutého droždí Kastalia umístěný hned vedle hnětacího zařízení zůstává kdykoliv po ruce a v pohotovosti. Díky jeho systému doplňování je navíc manipulace s droždím snížena na minimum.
Je bezpečné!
Systém chlazení nepřetržitě kontroluje teplotu. Nový a hygieničtější způsob dávkování zabraňuje rozptýlení droždí po výrobně. Systém chlazení zaručuje lepší možnost skladování droždí, garantuje jeho čerstvost a optimální kvalitu.
Je efektivní!
Zachovává přesný systém dávkování. Kromě přesnějšího dávkování má tekuté droždí také tu výhodu, že se lépe vmísí a zapracuje do těsta, čímž optimalizuje průběh kynutí.