Menu

Novinky online

Vlastovicka.cz - pecenie, pekarstvo, pecivo, pekari, casopis


Mám zájem dostávat e-mailem zprávy o novinkách na serveru vlastovicka.cz

Reklama

 

Vlastovicka.cz - pecenie, pekarstvo, pecivo, pekari, casopis

Pekařina

Jak prodloužit čerstvost baleného chleba?

Již název tohoto článku vypovídá o problému, který tíží řadu pekáren v ČR po dlouhá léta. Mnoho našich zákazníků si každým rokem stěžuje na rychlejší stárnutí chleba. Společnost Lesaffre na základě těchto podnětů vyvinula speciální enzymatický premix, který tento problém zásadním způsobem řeší.

 

Již před několika lety byl nastartován trend ve snižování podílužita v konzumním chlebu. Samozřejmě bych nechtěl tento trend vztahovat na všechny pekárny, ale v zásadě u mnoha pekáren došlo ke snížení podílu žita především z ekonomického hlediska. I z tohoto důvodu většina pekáren řeší problém rychlejšího stárnutí chleba (jak baleného tak nebaleného).

 

Nabízí se tak otázka, proč tedy pekař nezvedne podíl žita v receptuře a problém je vyřešen? I proto, že pro mnohé pekárny se jedná pouze o dočasné řešení. Zvýšení podílu žita samozřejmě částečně pomůže, ale s tím souvisí i další následný efekt, a to částečné snížení objemu konečného výrobku. V některých částech ČR se můžeme setkat i s podílem žita v receptuře pod 20 %. Je to ale i z důvodu krajových zvyklostí a bohužel se musíme smířit i se skutečností, že chuťové zvyklosti národa se mění a někteří konzumenti mají raději chléb s vyšším podílem pšenice.

 

Společnost Lesaffre se rozhodla zareagovat na tento vývoj a pomoci svým zákazníkům vyřešit problémy s rychlejším stárnutím chleba.

 

Jako jedinečný koncept může společnost Lesaffre nabídnout přípravek Magimix Softner. Jedná se o zlepšující přípravek pro výrobu konzumního chleba, který má v sobě zakomponován speciálně vyvinutý enzym zabezpečující dlouhodobou vláčnost vyrobeného chleba. Tento efekt je pozorovatelný zejména u baleného konzumního chleba.

 

Někteří naši zákazníci, i přes potíže se stárnutím chleba, nechtějí měnit současný zlepšující přípravek. Pro tyto zákazníky je vyvinut výrobek Magimix Fresh, obsahující pouze tento unikátní enzymatický koktejl. Zákazník tedy nemusí měnit svůj současný přípravek a zvýší si kvalitu vyráběného chleba.

 

Obě tyto varianty mají doporučené dávkování 0,5 %. Toto dávkování zabezpečuje přesnost jak při ručním, tak pneumatickém dávkování přípravku.

 

Většina zákazníků zaznamená významný rozdíl ve vláčnosti chleba již po 2 dnech jeho trvanlivosti. Z rozdílu budete opravdu příjemně překvapeni!

 

Pokud tedy chcete být o krok před konkurencí, neváhejte nás kontaktovat. Věříme, že vás tento koncept zaujal a bude do budoucna nedílnou součástí vaší receptury pro výrobu konzumního chleba.