Burza strojů a zařízení
Na základě požadavků členských, zejména  pekařských, firem rozhodlo představenstvo Svazu o zavedení nové služby:  Burzy strojů a zařízení. Tato aktivita, která je od 1. května dostupná  na webu www. svazpekaru.cz, reaguje na potřeby společností podnikajících  v oboru nabízet k prodeji nepotřebné stroje a zařízení či další  vybavení provozoven (pekáren, firemních prodejen) – či naopak poptávat  výrobní prostředky pro levné a efektivní doplnění vybavení své firmy. Na  uvedeném webu lze stáhnout registrační formulář, který slouží  k evidenci nabídek a poptávek burzy.
Pro nečleny svazu se jedná se o  placenou službu, členové svazu však mohou využít prostoru na webu  k jednorázové inzerci bezplatně. V případě zájmu kontaktujte správce  webu (tel.: +420 602 648 148 nebo e-mail: mihulka@svazpekaru.cz).
Vzory právních dokumentů
Nutnost  aplikovat nový občanský zákoník v nejrůznějších oblastech života firem  (obchodní vztahy, pracovně-právní problematika aj.) vyvolala poptávku po  vzorech právních dokumentů pro nejrůznější situace (např. vznik či  ukončení pracovního poměru, dohoda o hmotné odpovědnosti, manažerské  smlouvy, dotazník pro nového zaměstnance, záznam o pracovním úraze  apod.). Jako novou službu pouze pro členy svazu jsme proto připravili 50  vzorů dokumentů, které jsme umístili rovněž na náš web. Přístup  k dokumentům podléhá registraci, kterou zájemcům přiděluje správce webu.  Zájem o tuto službu již projevilo několik desítek členských firem.
ROČENKA Pekaře a cukráře s Katalogem dodavatelů
Koncem  roku finišují přípravy na vydání již 23. ROČENKY, kterou potřetí  připravujeme jako společný česko-slovenský projekt. Reprezentativní  publikace o 250 stranách obsahuje kromě redakčních článků na aktuální  oborová témata i hojně využívaný Katalog dodavatelů, ve kterém nechybí  žádný z významných dodavatelů strojů, surovin, přípravků, polotovarů,  příp. dalších výrobků a služeb pro pekaře a cukráře. Ročenka 2015 bude  jako vždy poprvé představena u příležitosti Valné hromady Svazu 31.  ledna v Brně.
Zájemci o „last-minute“ inzerci v ROČENCE a Katalogu,  který vychází rovněž v on-line verzi na našem webu, mohou kontaktovat  redakci.
Publikace z odborného vydavatelství
Po úspěchu I. dílu  Pekařské technologie – Suroviny jsme letos vydali II. díl věnovaný  výrobě chleba. Zájem o obě publikace předčil naše očekávání, takže  chystáme k vydání další pokračování Pekařské technologie – III. díl,  který se připravuje právě nyní.  Bude zaměřen na výrobu běžného pečiva a  hodláme jej představit u příležitosti Dnů chleba 2015 v Pardubicích.  Zájemci o naše publikace mohou zasílat objednávky prostřednictvím  e-mailu info@svazpekaru.cz.
Protože tento příspěvek vychází  v posledním letošním čísle Vlaštovičky, přejeme nejen jejímu vydavateli,  společnosti Lesaffre Česko, a.s., ale také celé pekařské odborné  veřejnosti hodně podnikatelských úspěchů, zdraví a štěstí v příštím  roce.
Ing. Stanislav Mihulka, CSc.                                                 
vedoucí odborného vydavatelství
Podnikatelský svaz pekařů a cukrářů v ČR
mihulka@svazpekaru.cz
text: Stanislav Mihulka
foto: Podnikatelský svaz pekařů a cukrářů v ČR
 Úvod
Úvod Kontakt
Kontakt

 
    
                    
                






